Verloop van de behandeling

 

Afstemming door intake

De eerste sessie start vooraf met een intake gesprek waarbij we samen een persoonlijk op jou afgestemd begeleidingsproces voor je bespreken. Hierbij is alle aandacht voor jouw als mens en het thema wat je in de sessie(s) de aandacht wilt geven. Verder bekijken we altijd of je fysiek of mentaal op dat moment ook een sessie kan ontvangen. Naar aanleiding van het gesprek en eventueel aanvullende bewustzijnsoefening voer ik de meest passende massage- en/of begeleidingsvorm uit.

 

De behandeling

Het lichaam is altijd het startpunt van de sessie, ik zal je uitnodigen om met aandacht te voelen wat er in je lijf is waar te nemen. Bij een pijnlijke plek of gevoel wordt met aandacht en zorgzaamheid en de nodige nieuwsgierigheid stilgestaan. Maar ook bij de fijne sensaties is de uitnodiging om te voelen wat dat met je doet. Zo kom je dichter bij je eigen gevoel en inzichten. Er is ook alle ruimte voor jouw emoties en gedachten die vrijkomen. Zo kan dat wat eerst bij jou als onbewust aanwezig was bewustwording over verkregen worden.

De boodschappen die je lichaam hierbij vertelt worden niet door mij verzacht, ontkend of gebagatelliseerd maar geaccepteerd en verstaan en ik nodig je uit om het zelfde te doen.

Dit is soms spannend en confronterend voor je. Als therapeut zorg ik daarom voor vertrouwen en geborgenheid.

De behandelingen hebben vaak een ontspannend effect, iets wat ook nodig is om te kunnen waarnemen bij jezelf. Maar het is ook mogelijk dat door de massage je energie meer is gaan stromen en je juist actiever en bruisender voelt. Beide effecten zijn helend voor je systeem.

 

Nagesprek

Na de behandeling volgt een nagesprek om nog beter de gevoelde ervaringen te laten bezinken en te ervaren hoe het na de sessie met je is. 

 

Tijdsduur sessie

Een eerste sessie duurt 90 - 100  minuten i.v.m. de intake. De daarop volgende sessies duren 90 minuten. Hierbij starten we ook met een voorgesprek om de ervaring van de vorige sessie te bespreken. We staan weer stil met hoe het nu met je is en stemmen de geschikte behandelvorm op jou af.

 

Behandeltraject starten 

Als je besluit na de eerste sessie met de therapie door te gaan, plannen we 3 sessies in.

Lichaamsgerichte therapie wordt gegeven in een serie van 4x  in een periode van circa 3 maanden. Zo kan je dat wat je ervaart en bewust wordt je helemaal eigen maken.

 

De eerste 3 sessies worden gegeven met gemiddeld 2 weken er tussen, dan een periode van 4 weken rust om het gevoelde bewust te laten integreren in je leven.

Eventueel aanvullend op de sessies krijg je bewustwordingsoefeningen mee naar huis om nog meer ruimte te kunnen geven aan je proces.

Hierna volgt sessie 4 om weer te ervaren via je lijf hoe het nu met je innerlijk balans is.

En hoe ervaar je nu je klachten, wat neem je aan inzichten mee, en hoe kan je dit behouden. Eventueel wordt hierna indien gewenst een vervolg traject ingepland.