Verloop van de behandeling

 

Lichaamsgerichte begeleiding

 Om jouw met aandacht naar het voelen en ervaren uit te nodigen maak ik gebruik van oefeningen zoals bewustzijns-, mindfulness-,  meditatie-, zijnsoriëntatie-, ademhalings-, en focusoefeningen. Verder maak ik aanvullend gebruik van energetische massagevormen zoals haptische massage, chakramassage, de voetreflexmassage, holistic pulsing en bindweefselmassage.

Allen uitgevoerd vanuit rust en aandacht om jou in contact te brengen met wat je voelt in het moment.

 

Afstemming door intake

De eerste sessie start vooraf met een intake gesprek waarbij we samen een persoonlijk op jou afgestemd begeleidingsproces voor je bespreken. Hierbij is alle aandacht voor jouw als mens en het thema wat je in de sessie(s) de aandacht wilt geven. Verder bekijken we altijd of je fysiek of mentaal op dat moment ook een sessie kan ontvangen. 

 

De behandeling

Het lichaam is altijd het startpunt van de sessie, ik zal je uitnodigen om met aandacht te voelen wat er in je lijf is waar te nemen. Soms alleen door de oefeningen, soms alleen door massage maar meestal in een combi van beide begeleidingsvormen.  De fysieke aanraking van de massage maakt dat je nog dichter bij je eigen gevoel en inzichten kan komen.

 

Nagesprek

Na de behandeling volgt een nagesprek om nog beter de gevoelde ervaringen te laten bezinken en te ervaren hoe het na de sessie met je is. Eventueel kan je dit noteren in een eigen boekje, dit is fijn om thuis nog eens na te lezen en extra opmerkingen en ervaringen in te noteren.

 

Tijdsduur sessie

Een eerste sessie duurt 90 - 100  minuten i.v.m. de intake. De daarop volgende sessies duren 90 minuten. Hierbij starten we ook met een voorgesprek om de ervaring van de vorige sessie te bespreken. We staan weer stil met hoe het nu met je is en stemmen de geschikte behandelvorm op jou af.

 

Behandeltraject starten 

Als je besluit na de eerste sessie met de therapie door te gaan, plannen we meerdere sessies in.

Lichaamsgerichte therapie wordt bij voorkeur gegeven in een serie van 5 x  in een periode van circa 4 maanden.