Ondersteuning van jou als mantelzorger door massagetherapie

 

Hoe blijf je in je kracht en balans als je dierbare zorg en aandacht nodig heeft?

 

Als mantelzorger zijn er perioden dat je wel wat ondersteuning kan gebruiken.

Niet alleen bij het regelen van de zorg voor de ander maar ook om zo nu en dan aandacht te geven aan je eigen innerlijk proces.

Hoe ga je om met al die emoties en gedachten? Hoe maak je het draagbaar?

En hoe is het met je eigen gezondheid?

 

Zorgen en zorg dragen voor een ander doe je vooral uit liefde.

Iets wat we van nature doen als de ander (tijdelijk) niet meer instaat is om voor zichzelf te zorgen. Je draagt een deel van de verantwoordelijkheid voor het welzijn van de ander een stukje mee. Totdat deze weer op kracht is of zolang als nodig is.

Je liefde, zorg en aandacht stroomt vaak met gemak naar de ander. Maar hoe zorg jij ervoor dat je eigen energietank gevuld blijft? Of loop je inmiddels op je reserves, en ligt een burn-out op de loer? Waar haal jij eigenlijk deze extra draagkracht vandaan?

 

Als een dierbare door een heftige periode gaat, doet dit eigenlijk ook altijd iets met je eigen gevoel. Ook jij gaat ongevraagd door een verandering heen. Het kan ook oude onverwerkte emoties bij je oprakelen. Juist op een moment dat je er voor een ander wilt zijn vraagt ook jouw lijf om aandacht.

 

Door te luisteren naar je lijf in de vorm van massage en holistisch coaching ontdek je hoe je ruimte kan geven aan wat je meemaakt en er zo beter voor jezelf en de ander kan zijn.

Er is alle ruimte en aandacht voor jouw verhaal en beleving, in de rol van mantelzorger maar vooral als heel mens.