Massagetherapie & Holistisch coaching ondersteunend bij:

Disbalans

Een te veel aan spanning en emoties kunnen als signaal te voelen zijn in je lijf. Zowel chronisch als recent. Denk hierbij aan pijn en spanning in je spieren van rug of benen en aan gewrichten en pezen. Maar ook klachten zoals buikpijn of vaak terugkerende hoofdpijn of slapeloosheid.

Welk inzicht heeft je lijf je te vertellen met deze fysieke klacht?

Bij mentale, emotionele klachten (vermoeidheid, stress, burn-out, slapeloosheid) is het een mooie therapievorm om te ervaren wat je lijf je laat voelen. Soms voel je eigenlijk helemaal niet meer zo veel, dacht je....Pas als je weer letterlijk je vermoeide schouders ervaart kan je inzicht krijgen dat je bijvoorbeeld wel heel veel aan het dragen bent.

En bij een gevoel van moeheid of somberte kan reflectorisch je lichaam aangeven waar er mogelijk disbalans is of welk thema er voor je speelt. Ik gebruik hiervoor voetreflexmassage of bindweefselmassage. Naast een manier om bewustwording over jezelf te krijgen stimuleren deze massagevormen ook het zelf genezend vermogen van je systeem.

 

Mantelzorger ondersteuning

Hoe blijf je in je kracht als een dierbare zorg en aandacht nodig heeft? Wat doet de ziekte met jou, is er ruimte voor jouw zorgen en beleving?

Ziekte van de gene die je lief hebt vraag veel van je, niet alleen emotioneel maar ook lichamelijk.

Uit eigen ervaring weet ik hoe machteloos je soms kan zijn als je partner ziek is. Je wilt vooral sterk blijven voor hem/of haar en voor de buitenwereld. Maar wat doe je met je eigen gevoelens? Soms slaat dit letterlijk op je spieren, je voelt de zwaarte in je rug en armen. Slapen gaat soms nog maar moeilijk. Je piekert over de toekomst en tegelijkertijd wil je daar niet over praten... Lichaamsgerichte massagetherapie kan ruimte geven aan je emoties, gedachtes en gevoelens en je weer dichter bij jezelf laten komen. Door deze therapie is er alle aandacht voor jou om te ontdekken wat jij nodig hebt om in je kracht te blijven zodat je er ook helemaal voor de ander kan zijn.

omgaan met hooggevoeligheid

Hoe blijf je dicht bij jezelf als de hele wereld zo overweldigend is? Welke gevoelens horen bij jou, en welke zijn eigenlijk van de ander?  Door contact te maken met je innerlijke wereld door de massagetherapie kan je meer in je eigen kracht blijven.

HSP, ook wel hoog sensitief persoon genoemd, is een gedragskenmerk geen stoornis of afwijking. Toch kan je met dat "lekker gevoelig zijn" je behoorlijk anders voelen. Je lijf reageert anders op alle prikkels van buiten, massage is ook niet het eerste waar een HSPer aan denkt. Toch kan als dit afgestemd is op jou, dus geen plotselinge heftige bewegingen, je inzicht geven in je hoog gevoeligheid. En hoe kan je prikkels doseren en wanneer kies je voor jezelf en laat je de buitenwereld echt even buiten? Je lijf kan je hier heel goed bij ondersteunen door het verhaal wat het je vertelt. Samen gaan we op onderzoek zo dat jij met deze mooie eigenschap het beste uit je leven kan halen.