Hallo ik ben Astrid,

En ook voor mij is het belangrijk om regelmatig stil te staan met wat ik voel en ervaar in mijn lijf. Het is een manier voor mij om in balans te blijven. Ik laat mij op met dansen en yoga en lekker buiten bewegen met mijn honden, en de ontspanning vind ik in meditatie, schilderen en zelf een massage ondergaan.

Als kind was ik een gevoelig meisje wat vaak de rust op zocht, intuïtief voelde ik mijn omgeving aan. Ik vond het fascinerend dat ik door aanraking de hoofdpijn van mijn moeder kon laten verdwijnen. Ik groeide groter en deed eigenlijk niet veel meer met dit talent.

Als volwassene werkte ik in een drukke baan als leidinggevende in de gezondheidszorg en kon ik ver over mijn grenzen gaan. Veel verwachtingen van anderen maar nog de meeste mezelf opgelegd opdat ik dacht dan een goed mens te zijn. Steeds verder af van hoe ik in de kern ben.

Ik raakte oververmoeid en depressief.

 

Uit interesse ben ik in die periode gestart bij het CLI; een school voor ontwikkeling van levensenergie en Intuïtie. Ik leerde om te voelen hoe de energie door de chakra's kan stromen en stagneren door je lijf. Hoe je verbonden kan zijn met hemel en aarde en je eigen lichaam. Deze ervaring was voor mij als weer thuiskomen. Hier leerde ik ook dat massage je dichter bij je eigen innerlijk weten kan brengen. Voor mij werd het duidelijk hier wilde ik mij in ontwikkelen en volgde de opleiding tot holistisch massagetherapeut.

 

Mijn drijfveer om nu als massagetherapeut te mogen werken is vooral om iemand te mogen begeleiden bij zijn eigen proces. Waarbij ik mijn talent kan inzetten om met aandacht aan te raken en tegelijkertijd de ander ruimte kan geven om te voelen. Zo kan iemand in contact komen met zijn eigen verhaal en essentie om in een gezonde balans te komen. Het blijft mij ontroeren als een cliënt dan zo'n "O' ja dit ben ik" of "wat draag ik eigenlijk veel" ervaring heeft. Dan weet en voel ik dat een proces ingang is gezet.

 

Aandachtsgebieden Emotionele Disbalans en Mantelzorger ondersteuning

Mijn eigen ervaring als kind en volwassene en later als mantelzorger heeft gemaakt dat mijn aandachtsgebied bij deze twee groepen ligt. Tijdens mijn studie en eindscriptie heb ik mij hierin kunnen specialiseren.

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en manier van verwerken. Hoe mooi is het om als hulpverlener jouw hierin te mogen ondersteunen.

 

Je bent bij mij in goede handen;

Ik geef massagetherapie en persoonlijke begeleiding in de vorm van holistisch coaching. De zorg valt onder complementaire/ alternatieve zorg.

Als therapeut ben ik 4 jarig opgeleid op HBO- niveau aan de HOLOS academie en lid van het Holosnetwerk. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en heb ik mijn licentie als RBCZ registertherapeut. Vanuit mijn professie weet ik wanneer ik je veilig kan behandelen of door moet verwijzen naar huisarts of specialist.