Hallo, ik ben Astrid van der Borgh

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk en mag ik met plezier werken als natuurgeneeskundig massagetherapeut . Hier verwelkom ik graag cliënten welke ondersteuning kunnen gebruiken in hun weg naar balans en heelheid. 

Als kind was ik een gevoelig meisje wat vaak de rust op zocht, intuïtief voelde ik mijn omgeving aan. Als volwassene werkte ik in een drukke baan als leidinggevende in de gezondheidszorg en kon ik ver over mijn grenzen gaan. Veel verwachtingen van anderen maar nog de meeste mezelf opgelegd opdat ik dacht dan een goed mens te zijn. Steeds verder af van hoe ik in de kern ben. Ik raakte overspannen en depressief.

In die periode ben ik gestart bij een school voor ontwikkeling van levensenergie en Intuïtie. En volgde de opleiding tot energetisch healer. Ik leerde om te voelen hoe de energie door de chakra's kan stromen en stagneren door je lijf. Hoe je verbonden kan zijn met hemel en aarde en je eigen lichaam. Deze ervaring was voor mij als weer thuiskomen. Hier leerde ik ook dat massage je dichter bij je eigen innerlijk weten kan brengen. Voor mij werd het duidelijk hier wilde ik mij in ontwikkelen en volgde de opleiding tot therapeut.

 

Aandachtsgebied Stress en Burn-out

Mijn eigen ervaring als kind en volwassene heeft gemaakt dat mijn aandachtsgebied binnen de therapie bij deze twee groepen ligt. Voor mij was en is het heel waardevol om te mogen ontdekken wat mijn eigen gevoelens en behoeften zijn. Constant afgestemd staan op de ander heeft me uitgeput maar later ook iets heel moois geleerd, namelijk dat ik de ander in zijn essentie kan laten zijn en hierin kan spiegelen zonder mezelf daar in te hoeven mengen of te verliezen.

 

Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en manier van verwerken. Ik vind het mooi om als hulpverlener ook jouw hierin te mogen ondersteunen. Waarbij ik mijn talent kan inzetten om met aandacht aan te raken en tegelijkertijd je de ruimte kan geven om te voelen.

Het blijft mij ontroeren als een cliënt dan zo'n "O' ja dat mag er zijn" of "wat draag ik eigenlijk veel" ervaring heeft. Dan weet en voel ik dat er ruimte komt en een proces ingang is gezet.

 

Je bent bij mij in goede handen;

Ik geef lichaamsgerichte therapie en persoonlijke begeleiding in de vorm van massage en holistisch coaching. De zorg valt onder complementaire/ alternatieve zorg.

Als therapeut ben ik 4 jarig opgeleid op HBO- niveau aan de HOLOS academie en lid van het Holosnetwerk. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en heb ik mijn licentie als RBCZ registertherapeut. Vanuit mijn professie weet ik wanneer ik je veilig kan behandelen of door moet verwijzen naar huisarts of specialist.

 

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

Liefs, Astrid