Overprikkeld, stress, burn-out

 

Emoties en prikkels ervaren en verwerken

 

De basis voor een leven in balans en geluk is denk ik toch wel je verbonden voelen met jezelf, je dierbaren en je omgeving waarbij de liefde vanuit deze verbondenheid vrij mag stromen. Hierbij is ook de uitnodiging om alle bijbehorende emoties en gevoelens te mogen ervaren. Ook die van pijn, verdriet, en angst voor het onbekende. Hoe opener je dit er laat zijn en kan voelen, hoe beter je mee kan bewegen met wat er gebeurt in je leven. Het onderdrukken of vechten tegen de emoties en gevoelens in je lijf lost dus niet echt iets op. Je systeem geeft ze juist aan om je te laten groeien, zodat je mee kan bewegen in de verandering. Het zijn goed bedoelde signalen van je hele systeem om je weer in balans te krijgen.

 

Toch zijn er legio redenen waarom je ineens niet meer instaat bent om al die indrukken te verwerken. Je hoofd raakt vol, je rent nog harder, je energie raakt op, je lijf gaat vastzitten…

Het lijkt alsof je alleen nog maar het gevoel of de emotie bent, je zit klem.

 

Maar jij bent veel meer. Er is namelijk ook een deel, ik noem het je essentie van waaruit je hart (vermogen om te verbinden en lief te hebben) en ziel (bron van levensenergie en jouw unieke kleur en doelen) kan waarnemen. Je ontdekt wat er in je gebeurt en je merkt op dat je niet altijd met je emoties en gedachten hoeft samen te vallen. Van hieruit ben je weer in contact met je innerlijke wijsheid en kan je helen.

 

 

Ontdek in 5 sessies hoe je weer in balans met jezelf kan komen

 

Sessie 1       Rust toelaten

In deze sessie nodig ik je uit om weer te landen in je lichaam. Je mag de verbinding met je lijf weer voelen. Ontspannen versus spanning; ontdekken of je de rust kan toelaten. Voel je weer welkom in je lijf.

 

Sessie 2       Energie balans

In deze sessie ga je onderzoeken hoe het met je energie voorraad is en hoe jij deze kan opvullen. Waar laad jij je mee op en wat kost je veel energie? Voel in je lijf waar energie vast zit of op is en naar toe kan stromen.

 

Sessie 3       Emoties laten stromen

In deze sessie, als je hier weer energie voor opgebouwd hebt, ga je onderzoeken hoe je prikkels, emoties van buitenaf binnenlaat en verwerkt. Wat geeft stress? Wat blokkeert je? Hoe reageer je hierop naar buiten toe? Hoe kan je jezelf dragen in moeilijke momenten.

 

Sessie 4       Eigen grenzen, lief zijn voor je zelf

In deze sessie ga je letterlijk onderzoeken en voelen waar jouw grens ligt. En hoe het is om deze te bewaken. Hoe kan jij je veilig voelen om assertief te kunnen reageren vanuit compassie naar de ander.

 

Sessie 5       Innerlijke kracht

 

In deze sessie ga je opzoek naar jouw zijnskwaliteiten. Waar wordt je blij van? Hoe is het om je innerlijke kind te omarmen? Wat heb je nodig om helemaal jezelf te mogen zijn en je eigen ruimte in te nemen. Welke wijsheid heeft je lichaam hierover te vertellen? We blikken terug op de voorgaande sessies en maken letterlijk de balans op: ben je weer in je eigen kracht?