Mijn visie van waaruit ik werk

 

Ik begeleid je vanuit de holistische benadering van de mens;

ons fysieke lichaam en onze geest; ons denken, onze emoties, onze energiebalans, onze sociale zijn en ons wezenlijke kern zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ook wel je hoofd-hart-ziel verbinding genoemd.

Ze vormen de verschillende lagen van zijn en tezamen zijn ze één geheel; jij als mens.

Een te veel aan spanning in de ene laag is door deze verbinding altijd merkbaar in een andere laag. 

Door met aandacht naar je lijf  te gaan door de massage of lichaamsgerichte oefening kom je in contact met je al je andere lagen.

 

 

Zo wordt je uitgenodigd om de verbinding tussen je gedachten, emoties, gevoel en je wezenlijke kern te ervaren.

 

Verder werk ik vooral vanuit de chakra-psychologie waarbij elk chakra in het lichaam staat voor een belangrijk gebied in het menselijk leven. Een chakragebied laat je voelen hoe je in verbinding staat met je zelf en anderen. 

 

 

Massage en begeleidingsvormen

 

Ik maak gebruik van zowel de klassiek massages als de  alternatieve haptische energetische massages, waarbij aandacht is voor de energiestroom in je lichaam. Hieronder de chakramassage, de voetreflexmassage, meridiaan drukpunt massage, holistic pulsing en bindweefselmassage. Allen uitgevoerd vanuit rust en aandacht om jou in contact te brengen met wat je voelt in het moment. Verder beschik ik over een scala aan therapeutische coaching en begeleidingsoefeningen zoals mindfulness-,  meditatie-, zijnsoriëntatie-, ademhalings-, en focusoefeningen.

 

Inspirerende boeken voor mij:

Chakra psychologie/ Judith Anodea, Het wijze hart/ Jack Kornfield, Gebruik je innerlijke kracht/Louise Hay, Trauma Sporen/ prof.dr.B. vd Kolk, Maak kennis met je innerlijke familie/ Arienne Klijn, Van klacht naar kans/ Juriaan Galavazi, Verslaafd aan de liefde/ Jan Geurtz, Hoog sensitieve personen/ E.N. Aron

 

 

 

Verloop van de sessie

 

Afstemming door intake

De eerste sessie start vooraf met een intake gesprek waarbij we samen een persoonlijk op jou afgestemd begeleidingsproces voor je bespreken. Hierbij is alle aandacht voor jouw thema wat je in de sessie(s) de aandacht wilt geven. Verder bekijken we altijd of je fysiek of mentaal op dat moment ook een massagesessie kan ontvangen (koorts of te grote vermoeidheid zijn contra-indicaties). Naar aanleiding van het gesprek en eventueel aanvullende bewustzijnsoefening voer ik de meest passende massage- en/of begeleidingsvorm uit.

 

De behandeling

Tijdens de sessie zal ik je uitnodigen om met aandacht te voelen wat er in je lijf is waar te nemen. Bij een pijnlijke plek of gevoel wordt met aandacht en zorgzaamheid en de nodige nieuwsgierigheid stilgestaan. Maar ook bij de fijne sensaties is de uitnodiging om te voelen wat dat met je doet. Zo kom je dichter bij je eigen gevoel en inzichten. Er is ook alle ruimte voor jouw emoties en gedachten die vrijkomen. Zo kan dat wat eerst bij jou als onbewust aanwezig was bewustwording over verkregen worden.

De boodschappen die je lichaam hierbij vertelt worden niet door mij verzacht, ontkend of gebagatelliseerd maar geaccepteerd en verstaan en ik nodig je uit om het zelfde te doen. Dit is soms spannend en confronterend voor je. Als therapeut zorg ik daarom voor vertrouwen en geborgenheid.

De behandelingen hebben vaak een ontspannend effect, iets wat ook nodig is om te kunnen waarnemen bij jezelf. Maar het is ook mogelijk dat door de massage je energie meer is gaan stromen en je juist actiever en bruisender voelt. Beide effecten zijn helend voor je systeem.

 

Nagesprek

Na de massage volgt een nagesprek om nog beter de gevoelde ervaringen te laten bezinken en te ervaren hoe het na de sessie met je is.

 

Tijdsduur sessie

Een eerste sessie duurt 90  minuten i.v.m. de intake. De daarop volgende sessies duren 75 tot 90 minuten. Hierbij starten we ook met een voorgesprek om de ervaring van de vorige massagesessie te bespreken. We staan weer stil met hoe het nu met je is en stemmen de geschikte behandelvorm op jou af.

 

Behandeltraject

Massagetherapie wordt bij voorkeur gegeven in een serie van 5 x  in een periode van circa 4 maanden, zodat je dat wat je ervaart en bewust wordt je helemaal eigen kan maken.

 

De behandelingen worden altijd in overleg met jou ingepland;

De eerste 3x met gemiddeld 2 weken er tussen, dan een periode van 4 weken om het gevoelde bewust te laten integreren in je leven. Eventueel aanvullend op de sessies krijg je bewustwordingsoefeningen mee naar huis om nog meer ruimte te kunnen geven aan je proces. Hierna volgt sessie 4 om weer te ervaren via je lijf hoe het nu met je is. Enkele weken later volgt de afsluitende sessie 5, ook hierin ga je via je lijf ervaren hoe het met je is en vatten we de sessies samen; hoe is het nu met je hele systeem, hoer ervaar je nu je klachten, wat neem je aan inzichten mee, en hoe kan je dit behouden. Eventueel wordt het behandeltraject op een andere manier ingedeeld verkort of uitgebreid met meerdere sessies, allen afgestemd en in overleg met jou.

 

De behandelingen worden  (gedeeltelijk) vergoed. Zie onder tarief.

 

Behandeling in Coronatijd

Ten tijden van de lockdown is het mogelijk om de sessie alleen uit holistische coaching; begeleiding door middel van bewustzijnsoefeningen, meditatie en focusing, uit te voeren.