De visie van waaruit ik werk

Met respect ga ik om met jouw verhaal, waarbij ik je uitnodig om alles er ook te laten zijn zoals het er is.

Als therapeut heb ik hier een open houding in, ook wel de zijnshouding genoemd.

Juist de ruimte geven om het te laten zijn, kan je inzicht geven waarom het zo is.

Als het dan gevoeld is gebeurt er vaak iets moois, je lijf laat het weer mee stromen. En je voelt letterlijk meer ruimte voor jezelf komen.

 

Ik neem ook de holistische visie mee, een visie waarbij je als mens één geheel vormt. Niet alleen je gedachten of alleen je lijf maar de verbondenheid van alle aspecten zoals emoties, overtuigingen en de rollen die je speelt maken wie jij nu bent. Je kan ze niet los van elkaar zien. Als je bijvoorbeeld een moeilijke jeugd hebt gehad, of zware periodes hebt meegemaakt zoals ziekte, heeft dit invloed op wie jij nu als mens bent. Al deze aspecten worden ook gespiegeld door je lichaam en kunnen zich laten voelen.

 

 

Massage- en therapievormen

Als holistisch opgeleid massagetherapeut heb ik een diverse aantal massagetechnieken in mijn gereedschapskoffer. Holistisch energetische massages waarbij met rustige lange strijkingen contact wordt gemaakt. De aanraking nodigt je uit om te zakken in je gevoel. Er is aandacht voor het chakrasysteem wat je inzicht kan geven in je energiestroom. Ook reflexologie pas ik toe als in de voet of bindweefselmassage. De technieken zijn geen doel op zich maar gebruik ik , afhankelijk wat bij jou past, om je in contact te brengen met jezelf.

 

Naast massage maak ik gebruik van focussing en diverse voel, meditatie en ademhalingsoefeningen. 

Jouw ademhaling is bijvoorbeeld een goede boodschapper om je te vertellen of een situatie je stress of ruimte geeft. Of dat  je "uit je lijf schiet" of verbonden bent.

 

Er is ook de mogelijkheid om een speciale adembewustzijns sessie in te plannen waarbij je een training voor thuis meekrijgt.

Je leert hierbij bewust de rustige buikademhaling toe te gaan passen. Dit geeft je meer rust om te zakken, en levert je tegelijkertijd energie op.

 

 

 


 

Verloop van de behandeling

 

Afstemming door intake

De eerste sessie start vooraf met een intake gesprek waarbij we samen een persoonlijk op jou afgestemd begeleidingsproces voor je bespreken. We bekijken altijd of je fysiek of mentaal op dat moment ook een sessie kan ontvangen. 

 

De behandeling

Ik zal je uitnodigen om met aandacht te voelen wat er in je lijf is waar te nemen. Soms alleen door de oefeningen, soms alleen door massage maar meestal in een combi van beide begeleidingsvormen. Soms aangevuld met een stukje uitleg over bijvoorbeeld hoe overtuigingen vast kunnen gaan zitten in je lijf..

 

Nagesprek

Na de behandeling volgt een nagesprek om nog beter de gevoelde ervaringen te laten bezinken en te ontdekken hoe het na de sessie met je is. Eventueel kan je dit noteren in een eigen boekje, dit is fijn om thuis nog eens na te lezen en extra opmerkingen in te noteren.