Hallo, ik ben Astrid van der Borgh

Fijn dat je benieuwd bent naar mij.

Ik zal je hier meer vertellen over mezelf en met welke intentie ik werk als massagetherapeut;

 

Al jong was ik gefascineerd door het begrip ‘energie’ en intuïtie.

Met mijn handen kon ik magnetiseren, en kon ik makkelijk iemands emoties aanvoelen. Een gevoelig en creatief kind was ik.

Toch volgde ik later een analytische opleiding waar ik mijn snelle, pragmatische denken in kwijt kon. Dit maakte ook dat ik doorgroeide tot leidinggevende op een lab.

Steeds vaker kon ik ver over mijn grenzen gaan, vooral om zo goed mogelijk voor iedereen te kunnen zorgen. Ik raakte steeds verder weg van mijn gevoel.

 

Na 3 jaar als leidinggevende kreeg ik een burn-out.

Met een paar weken rust en een paar goede gesprekken over voornamelijk hoe te werken, ging ik weer, wat beschamend terug. Ik was toch de gene die sterk moest zijn…

Misschien heb jij dit ook wel gedaan, even rust, en dan hop weer terug?

 

Zelf in therapie en herstel

Het ging allemaal wat langer duren... Ik kreeg gelukkig wel ondersteuning van een bedrijfspsycholoog. Maar inzicht over hoe ik als persoon toch zo moe kon worden had ik eigenlijk niet. En wat wilde ik voor mezelf? Wat voelde ik nog? Zat ik wel op mijn plek?

Dankzij een lieve vriendin kwam ik in contact met intuïtieve trainingen en healing.

Deze ervaring was voor mij als thuiskomen. Er ging weer iets “aan” in mij. Dat stukje talent van aanraken en aanvoelen kon ik weer inzetten.

 

Opleiding en eigen praktijk starten

Ik veranderde eerst van werkplek, nog niet van beroep. En kwam in een nog hectischere zetting als leidinggevende. Voordat ik het wist zat ik weer in mijn oude valkuil.

Voor mij werd het duidelijk ik moest iets gaan doen met die gevoelskant van mij, dat gene wat mij zo had geholpen. En zo volgde ik naast mijn baan de 4 jarige opleiding tot holistisch massagetherapeut. In deze jaren heb ik mezelf steeds beter leren kennen, en heb ik een enorme schat aan ervaring mogen op doen.

 

Inmiddels werk ik sinds 2016 in mijn praktijk in Blaricum. 

Aandachtsgebied burn-out was een logische stap door mijn eigen ervaring met burn-out en door de ervaringen die ik heb opgedaan als werknemer en als leidinggevende m.b.t. coaching en gedrag.

 

Mijn persoonlijke energie balans

Wonen en werken op de zelfde plek bevalt mij goed. Ik heb nu ruimte voor mijn werk als voor mijn creatieve kant. Ik hou van portretschilderen, lekker koken en zomers in de tuin met de planten. Ik wandel graag met onze hond. Ben sociaal in de weer met man, 2 kinderen en schoonzoon, familie en vrienden. Dansen en yoga zijn mijn oplaad sporten, trouw ga ik op mijn yoga matje om weer rust te maken in mijn hoofd. Samenvattend kan je zeggen dat ik een hoog gevoelig, prikkel zoekend persoon ben die geleerd heeft om ook haar rust te pakken.

 

Hoe ben ik als therapeut

In mijn therapeut schap komen ook deze twee kanten van mij naar voren; rustig, luisterend, empathisch en bedenkend als ook levenslustig en nieuwsgierig naar de ander.

 

Cliënten zeggen over mij;

 

Ze laat je op een respectvolle zachte manier voelen waar je nu bent.

 

Astrid brengt niet alleen rust en diepgang maar ook humor en plezier.

 

Ze weet je te inspireren met haar creatieve manier van begeleiden;

de kaarten met oefeningen die ze meegeeft als ook het visueel maken van de verschillende thema’s maken het voor mijn hoofd beter om op te pakken.

 

 

Nu ben ik zeker ook benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal.

Misschien ben je niet opgebrand van je werk maar meer van je sociale situatie of is het juist een optelsom van dingen.

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om in een Burn-out te belanden. En heeft een persoonlijke manier om weer energie op te bouwen.

Ik gun je een voorspoedig herstel, en hopelijk heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar jezelf.

 

Een eerste stap maken naar een therapeut is best spannend. Ik bied je dan ook de ruimte om eerst eens kennis te komen maken.

 

Voel je welkom, 

Met hartelijke groet,

Astrid van der Borgh