Hallo, ik ben Astrid van der Borgh

Sinds 2016 heb ik mijn eigen praktijk en mag ik met plezier werken als natuurgeneeskundig massagetherapeut . Hier verwelkom ik graag cliënten welke ondersteuning kunnen gebruiken in hun weg naar balans en heelheid. Kernwoorden voor mij zijn plezier, humor en een inspirator voor een ander mogen zijn.

Als kind was ik naast levendig en enthousiast ook een gevoelig meisje wat vaak de rust op zocht, intuïtief voelde ik mijn omgeving aan. Als volwassene werkte ik in een drukke baan en kon ik ver over mijn grenzen gaan. Veel verwachtingen van anderen maar nog de meeste mezelf opgelegd opdat ik dacht dan een goed mens te zijn. Steeds verder af van hoe ik in de kern ben. Ik raakte steeds gestrester en uiteindelijk overspannen.

In die periode kwam ik per toeval in contact met een energieschool. Wat een ervaring was dat, ik voelde weer plezier en enthousiasme. Hier wilde ik meer van ontdekken en startte naast mijn oude werk de opleiding tot energetisch healer. Ik leerde om te voelen hoe de energie door de chakra's kan stromen en stagneren door je lijf. Hoe je verbonden kan zijn met je eigen lichaam. Hier leerde ik ook dat massage je dichter bij je eigen innerlijk weten kan brengen. Ik verzamelde zo weer inzicht en energie om van mijn burn-out te herstellen.

 

Geïnspireerd als ik was startte ik niet veel later de opleiding tot massagetherapeut. Hier heb ik mooie massagetechnieken maar vooral ook vormen voor persoonlijke ontwikkeling, zoals de zijns oriëntatie  geleerd. Ik stopte met mijn oude baan en ging vol enthousiasme voor mijn eigen praktijk. 

 

Nu mag ik mijn talent inzetten om met aandacht iemand te begeleiden in zijn of haar eigen proces.

Het blijft mij ontroeren als een cliënt haar eigen inzicht heeft. Dan weet en voel ik dat er ruimte komt en een proces ingang is gezet.

 

Je bent bij mij in goede handen

Als therapeut ben ik 4 jarig opgeleid op HBO- niveau aan de HOLOS academie en lid van het Holosnetwerk. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten) en heb ik mijn licentie als RBCZ registertherapeut. Vanuit mijn professie weet ik wanneer ik je veilig kan behandelen of door moet verwijzen naar huisarts of specialist. 

 

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

 

Met hartelijke groet,

Astrid van der Borgh