Inspiratie & Tips

Herstellen na een Burn-out valt niet mee.

Hoe pak je de draad weer op, en waar haal je de energie vandaan?

Leuke dingen gaan doen krijg je als advies, maar wat vind je nu eigenlijk nog leuk?

 

 

Met deze 3 tips help je jezelf weer een stukje op weg:

1. neem echt de tijd om eerst eens te landen bij jezelf

Vaak gaan we vanuit moeten weer dingen doen. Maar ben je hier echt al aan toe?

En levert het je dan energie of kost het je juist (nu nog) te veel?

Een manier om hier achter te komen is voelen in je lijf wat er gebeurt. Dit kan al als je bewust gaat zitten op je stoel, je ogen sluit, en je zelf de vraag stelt wat je wilt gaan doen. Je ademhaling, hartslag en spierspanning laten je voelen hoe het voor nu bij je past. Intuïtief voel je of je enthousiast wordt met een glimlach, of een gespannen weerstand met frons voelt.

2. onderzoek waar je als kind blij van werd en of je dit aan jezelf nu kan geven

Als kind deden we die dingen, als er de ruimte en mogelijkheid voor was, waar in we helemaal ons zelf waren. Waarin we mochten beleven, genieten ontdekken en groeien. Onderzoek maar, was je als kind graag buiten? En nu, hoe vaak neem je de tijd om in een nieuw bos te gaan lopen en te ontdekken. De verwondering weer te ervaren? Of hield je ervan om creatief te zijn, te experimenteren met verf op een doek? Of genoot je ervan om heerlijk rustig te mijmeren in het zonnetje? Neem eens de tijd om dit voor jezelf uit te zoeken, en vooral wat bij je opkomt waarbij je denkt dat kan ik toch niet meer doen... Ga doen en ontdek!

3. is het tijd voor iets nieuws? Onderzoek welk verlangen nu geleefd wil worden

Het kan ook zo zijn dat je behoefte hebt aan iets nieuws. Iets wat er niet mocht of kon zijn. Hoeveel ruimte kan je  hier nu voor maken? Wat heb je nodig om dit te gaan doen? Er kunnen belemmerende overtuigingen zijn, onderzoek maar of ze nog steeds waar zijn voor je. En heb je een onmogelijke wens, zoals dansen op de maan, kijk dan eens hoe je dit kan vertalen naar jouw leven. Heb je bijvoorbeeld behoefte aan meer tijd helemaal voor jou alleen?


Ik hoop je met deze tips een stukje inspiratie gegeven te hebben op jouw pad naar herstel.

Wil je beter leren hoe je thuis kan landen bij jezelf? Ook hier ondersteund de therapie jouw bij.